Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович формує альтернативний МЗС?

П'ятниця, 3 листопада 2006, 15:33

У Блоці Юлії Тимошенко заявляють про розгортання атаки на міністра оборони Анатолія Гриценка з боку Партії регіонів і формування "паралельного" Міністерства закордонних справ.

Про це заявив член фракцію БЮТ, голова підкомітету з питань євроінтеграції та євроатлантичного співробітництва комітету Верховної Ради із закордонних справ Григорій Немиря під час "круглого столу", повідомляє ICTV із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Зараз ми бачимо як з боку Партії регіонів у парламенті й у цілому в коаліції розгорнута атака на міністра оборони Анатолія Гриценка", - сказав Немиря, додавши, що оборонне відомство на сьогодні найбільш успішно працює над проведенням військової реформи і виконанням положень Плану дій щодо членства в НАТО.

Водночас депутат відзначив збільшення в оточенні прем’єр-міністра Віктора Януковича кількості "людей, які професійно до цього займалися зовнішньою політикою".

"Калібр і кількість таких людей навколо прем’єр-міністра фактично змушує мене говорити про створення де-факто паралельного Міністерства закордонних справ і, відповідно, маргіналізації чинного МЗС", - заявив Немиря.

На його думку, підтвердженням цьому є ліквідація чинним Кабінетом міністрів урядового комітету з питань європейської і євроатлантичної інтеграції, який очолював міністр закордонних справ.

Представник БЮТ наголосив, що дане відомство виконувало функції координації дій України в сфері зовнішньої політики, "за відсутність якої критикували і критикують Україну".

У свою чергу директор Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС Григорій Перепелиця заявив, що в даному випадку "ми маємо справу зі спробами змінити зовнішньополітичний курс України".

За його словами, антикризова коаліція на чолі з урядом вибудовує нову владну вертикаль з метою монополізації впливу у сфері зовнішньої політики і "повороту вектора зовнішньої політики на 180 градусів".

"Маргіналізація Міністерства закордонних справ - це один зі шляхів реалізації такої політики. Інший шлях - це зміна керівництва МЗС", - сказав він.

На думку Перепелиці, антикризова коаліція намагатиметься "дискредитувати міністра закордонних справ для того, щоб відправити його у відставку, а потім, певно, змінити все керівництво МЗС, яке проводить проукраїнську і проєвропейську політику".

ICTV

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: