Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко запевняє, що на друге коло по СОТ Україні не вистачить сил

Четвер, 30 листопада 2006, 16:07

Президент Віктор Ющенко вважає, що якщо Україна не вступить до СОТ у поточному році, то це істотно віддалить перспективу країни стати членом цієї організації.

"Якщо ми не зробимо це цього року, ми будемо відкинуті від цього процесу на багато років, ми вже не пройдемо ті процедури узгодження, які потрібно буде пройти на нових ринках з початком нової серії фіналізації нашої участі у СОТ", - заявив Ющенко на зустрічі з представниками великого бізнесу в четвер.

"Повторити цю роботу - ми вже її не повторимо", - цитує слова президента "Інтерфакс-Україна".

На думку Ющенка, таким чином Україна "втратить роки, не захистить українського виробника по всіх ринках".

"Я розумію, що ми говоримо про те, що в цілому ця справа хороша. Із СОТ ще ніхто не виходив, усі тільки входять. Хоча, разом з тим, є секторальні теми, які загострюються", - сказав президент.

При цьому він зазначив, що в цьому питанні необхідно керуватися "інтегральними інтересами, знайти форми, компенсатори для тих галузевих позицій, які в тій чи іншій мірі погіршаться".

У свою чергу міністр економіки Володимир Макуха, виступаючи на зустрічі, відзначив, що СОТ є "джентльменським колом, у якому, чим більше думаєш над тим, входити чи ні, тим дорожче тут стає квиток".

"Тому в нас немає можливості затягувати ще далі час. Я прошу вашої підтримки при розгляді цих проектів, які вже були подані у Верховну Раду", - додав Макуха.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування