Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк думає, що з ним піде демократія

Субота, 4 листопада 2006, 16:52

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк говорить, що ніяких зауважень по роботі від прем'єр-міністра Віктора Януковича він не отримував.

Про це глава МЗС заявив у неділю на прес-конференції в Дніпропетровську.

Разом з тим, міністр відзначив, що при розгляді бюджету на засіданні Кабінету міністрів він висловив незгоду у зв'язку з відсутністю фінансування ряду програм МЗС, у тому числі щодо посилення іміджу України закордоном.

Водночас на прес-конференції в Миколаєві в суботу, відповідаючи на питання журналістів, що він думає про свою можливу відставку після звіту у Верховній Раді 15 листопада, Тарасюк сказав: "Що стосується моєї передбачуваної відставки - це політично мотивований крок, що має на меті цілком зруйнувати представників демократичних сил в уряді".

"Антикризова коаліція тепер узялася за тих міністрів, що представляють конституційну квоту президента. Ці дії спрямовані проти президента", - підкреслив він.

Говорячи про майбутній звіт перед депутатами Верховної Ради, Тарасюк відзначив: "Що стосується звіту - звіту я не боюся. Я не раз звітував перед суспільством - відзвітуюся і перед Верховною Радою".

Глава МЗС також підкреслив, що якщо народні депутати відправлять його у відставку, таке рішення буде незаконним.

"Звичайно, ціль проведення такого звіту мені зрозуміла. Якщо моя відставка відбудеться - ці дії будуть незаконними, тому що тільки президент може звільняти міністрів, призначених за його квотою", - сказав Тарасюк.

Як повідомлялося, Верховна Рада вирішила заслухати звіт глав МЗС і Міноборони 15 листопада.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування