Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хотів поцілити Коломойського, а сам втратив "Укртатнафту"?

Середа, 8 листопада 2006, 15:14

Екс-голова Фонду держмайна Олександр Бондар називає головною ціллю закону про господарські товариства відібрання контролю над "Укрнафтою".

"Я виступав проти прийняття закону про господарські товариства. Водночас вносив до нього поправки, але, на жаль, вони не були враховані", - цитує слова Бондара прес-служба "Нашої України".

За його словами, "головна ціль цього закону - вирішити одне конкретне питання, а саме - відібрати контроль над "Укрнафтою", яка зараз належить приватній структурі".

"Вирішуючи одне питання, "антикризовики" створили проблему для всіх акціонерних товариств України. Проголосувавши за цей закон, вони понизили вартість всіх пакетів акцій, в тому числі й державних. Нині буде достатньо мати 50 відсотків акцій і все вирішувати", - пояснив депутат.

"Окрім цього, маючи 43 відсотки акцій, держава втрачає контроль над "Укртатнафтою", - зауважив Бондар.

Він назвав некоректною поведінку парламентарів, які проголосували за закон, маючи на меті лише одне, "а саме - вирішити питання щодо конкретного підприємства".

Бондар висловив переконання, що "антикризовики" не зможуть подолати президентське вето, адже у них не має для цього аргументів, та й достатню кількість голосів для подолання вето у них немає.

Як відомо, 51% акцій "Укрнафти" знаходяться у держвласності, тоді як 42% акцій належать групі "Приват".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування