Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнення Тарасюка покаже, що Янукович брехав, підписуючи Універсал?

П'ятниця, 1 грудня 2006, 10:27

Фракція "Наша Україна" заявляє, що не визнаватиме рішення Верховної Ради щодо звільнення міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, в разі його підтримки депутатами.

Про це заявив з трибуни представник "Нашої України" В’ячеслав Коваль.

"Ми заявляємо, що сьогоднішнє рішення є антиконституційним незаконним у випадку його прийняття, і нами воно визнаватися не буде", - наголосив Коваль.

"Проект рішення про звільнення Тарасюка є нічим іншим як політичною провокацією, спрямованою на узурпацію влади в Україні", - наголосив він.

"Прийняття рішення сьогодні суперечить конституції України, оскільки звільнення міністра закордонних справ може відбуватися тільки за поданням президента. більше того, таке рішення суперечить регламенту , оскільки комітет у закордонних справах і національної безпеки не підготували проекту постанови за підсумками звіту міністрів, як це було доручено Верховною радою".

"Міністр закордонних справ діяв і діє відповідно до законодавства, професійно реалізовує зовнішній курс згідно конституції"

Фракція також вимагає оголосити відсутніх депутатів для недопущення фальсифікації голосування.

У свою чергу представник БЮТ Олександр Турчинов наголосив, що спроби антикризової коаліції звільнити Тарасюка з посади "повністю перекреслюють Універсал".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...