Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пішов зі скандалом, щоб був трамплін

П'ятниця, 1 грудня 2006, 16:16

Політологи не бачать урядової кризи в результаті звільнення парламентом міністрів іноземних і внутрішніх справ Бориса Тарасюка і Юрія Луценка.

У той же час, вони відзначають серйозну кризову ситуацію у відносинах між президентом і Кабінетом міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мова не йде про урядову кризу, скоріше це досить серйозна кризова ситуація у відносинах між президентом і урядом, прем'єром, антикризовою коаліцією й у першу чергу це стосується проблеми Тарасюка", - сказав політолог Володимир Фесенко.

За словами політолога, останніх кілька днів звільнення Тарасюка було практично неминучим, оскільки він увійшов "у прямий і особистісний політичний конфлікт із прем'єром, і в цій ситуації, звичайно ж, працювати разом вони не могли".

Що стосується Луценка, Фесенко сказав, що "закономірність розвитку ситуації була така, що звільнення Луценка рано або пізно мало статися, і справа була тільки лише в часі, у приводі й в обставинах".

Говорячи про нове призначення міністра закордонних справ, політолог висловив думку, що у випадку, якщо президент наполягатиме на кандидатурі Тарасюка, це може підсилити його конфлікт із прем'єром.

"Якщо ж він запропонує іншу кандидатуру, то питання полягатиме в тому, наскільки ця кандидатура буде прохідною", - сказав Фесенко.

У свою чергу політолог Андрій Єрмолаєв також вважає, що урядової кризи не буде.

Він вважає, що буде серйозне похолодання у взаєминах президента і секретаріату з парламентом.

"Хоча як хлопчик для биття буде постійно обиратися Кабінет міністрів і, я думаю, буде жорсткість публічної позиції блоку і партії "Наша Україна", тому що відставки міністрів, що зараз відбуваються, - це фактично, підведення риси під проваленими переговорами про розширення коаліції", - вважає він.

Єрмолаєв також вважає, що в "Нашій Україні", і БЮТ, і в оточенні президента є люди, що розраховують, що криза може привести до дострокових парламентських виборів.

При цьому він підкреслив, що це ілюзія.

На його думку, навіть відхід Луценка з посади міністра - це не тільки рішення коаліції, але і результат свідомих дій самого Луценка.

"Йому вигідно було йти із скандалом, це гарний трамплін для початку публічної діяльності", - вважає політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...