Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перед тим, як піти до Ющенка, Хорошковський заробив 80 мільйонів

Вівторок, 12 грудня 2006, 09:57

Валерій Хорошковський, що залишив посаду президента Evraz Group у зв'язку з призначенням першим заступником секретаря ради національної безпеки й оборони України, продав належні йому 0,93% акцій компанії.

Як йдеться в повідомленні Evraz, кіпрська H.K. Steel Industry Ltd., афільована з Хорошковським, у понеділок продала цей пакет за $80,3 млн.

Хорошковський очолював Evraz з 1 січня 2006 року, до цього був керуючим директором по операційній діяльності компанії, а ще раніше займав низку ключових посад в уряді України, у тому числі посаду міністра економіки країни.

Новим президентом Evraz стане голова ради директорів і один із найбільших акціонерів компанії Олександр Фролов. На новій посаді він буде затверджений на позачергових зборах акціонерів 18 січня 2007 року.

У 2005 році підприємства групи Evraz виробили 13,7 млн тонн сталі, у 2006 році планується випустити 16 млн тонн. Чистий консолідований прибуток по МСФО Evraz Group S.A., найбільшої металургійної компанії в РФ, за I півріччя 2006 року склала $611 млн, виторг - $3,825 млрд.

Президент Віктор Ющенко 11 грудня своїм указом призначив Хорошковського першим заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...