Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну чекають нові ціни на бензин?

Середа, 13 грудня 2006, 08:22

Уряд України і нафтотрейдери у вівторок погодили формулу розрахунку економічно обґрунтованих цін на моторні бензини і дизельне паливо, повідомила прес-служба Міністерства палива й енергетики у вівторок увечері.

Нова методика формування цін на паливо була погоджена в ході засідання експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості, яке пройшло в Києві у вівторок.

"Завдяки формуванню ціни на підставі прозорого механізму, держава і самі гравці зможуть прогнозувати власну прибутковість, ресурсне наповнення і цінову ситуацію на ринку", - сказав у ході засідання глава Мінпаливенерго Юрій Бойко.

Формула, розроблена секретаріатом експертно-аналітичної групи, враховує світові ціни на нафту і нафтопродукти, курси валют, а також "достатній рівень рентабельності" для всіх учасників ринку.

Секретаріат щодекади місяця на підставі аналізу ринку за попередніх 30 днів буде розраховувати економічно обґрунтовані ціни на бензин і дизпаливо і доводити їх до трейдерів і виробників.

Учасники ринку, у свою чергу, будуть коригувати фактичні ціни на паливо у випадку їхнього відхилення від економічно обґрунтованих цін більше, ніж на 1,5% у той чи інший бік.

Нова методика розрахунку економічно обґрунтованих цін на паливо почне діяти із січня 2007 року.

Як повідомлялося, уряд України в серпні 2006 року підписав меморандум про взаєморозуміння з компаніями, що працюють на українському ринку нафти і нафтопродуктів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування