Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна обжене Росію щодо СОТ, а Симоненко почекає ще рік

Середа, 13 грудня 2006, 11:01

Голова комітету з питань фінансів та банківської діяльності Петро Порошенко вітає прийняття Верховною Радою останнього закону, необхідного Україні для вступу до СОТ.

"Сьогодні цим законопроектом і Верховна Рада, і президент зробили все, що можна було зробити для врегулювання законодавчої бази", - сказав він у кулуарах парламенту.

Згідно з процедурою після підписання законів президентом документи передаються країнам, які є членами робочої групи у переговорах з Україною, і в разі визнання їхніми експертами законів "як таких, що забезпечують правове врегулювання питань, які вони піднімали перед Україною", документи приймаються на засіданні робочої групи.

Далі, за словами Порошенка, закони повертаються до українського парламенту, де в одному документі вони мають бути винесені на повторну ратифікацію:

"Ратифікація цього документа фактично означатиме вступ України до СОТ".

Депутат зазначив, що робоча група уряду проведе переговори з відповідною робочою групою країн СОТ 18 грудня: "Я думаю, що в лютому наступного року відбудеться вже робоча група у повному складі і ми очікуємо, що робоча група прийме рішення щодо рекомендації вищому органу СОТ про прийняття України".

На питання, чи вступить Україна до СОТ раніше за Росію, Порошенко запропонував "не робити змагань", однак додав, що, на його думку, Україна значно випереджає Росію на цьому шляху.

"Я не маю жодного сумніву, що Україна буде в СОТ раніше за Росію. Ми сьогодні по графіку йдемо на випередження і такий величезний поштовх зробило прийняття останнього закону. Тобто на сьогоднішній день у повному обсязі вся правова база врегульована", - додав він.

Водночас лідер Компартії Петро Симоненко висловив сум з приводу прийняття законопроекту щодо СОТ, оскільки, на його думку, вступ України до СОТ завдаватиме шкоди українським виробникам, "інтереси яких послідовно відстоює Компартія".

"Сучасні політики, в тому числі президент Ющенко, який неодноразово заявляв про те, що він буде дбати про народ України, засвідчив зовсім іншу антинаціональну політику", - сказав депутат.

При цьому Симоненко висловив думку, що ті сили, які входять до антикризової коаліції і які проголосували за цей закон, "мали б в першу чергу обґрунтувати наслідки цієї політики".

"Я вважаю і я відкрито про це говорив на засіданні координаційної ради, що не треба приймати цей закон. Але в даному випадку це є політична воля наших колег по коаліції", - зазначив він.

"Ми висловили свою точку зору, але вони вважають, що вони праві. Я думаю, що час нас розсудить і за рік ми побачимо, хто був правий насправді", - додав Симоненко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: