Симоненко натякає, що якщо не буде референдуму щодо НАТО, то на Ющенка чекає імпічмент

Четвер, 14 грудня 2006, 14:41

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що президент Віктор Ющенко не мав права висловлюватися про недоцільність проведення референдуму з приводу вступу України до НАТО.

"Президент Ющенко не має ні юридичного ні морального права ототожнювати власні прагнення та бажання свого оточення і своїх спонсорів з прагненнями та бажаннями народу України", - заявив Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ.

На його думку, заяви Ющенка про недоцільність проведення референдуму стосовно вступу України до НАТО "суперечать конституційному праву людей визначати майбутній шлях розвитку країни і суспільства".

"Якщо Ющенко вважає себе гарантом Конституції, то, перш за все, він повинен її поважати і дотримуватися. Всеукраїнський референдум має відповісти на питання підтримують люди вступ до НАТО чи ні, а не давати оцінку результатам діяльності президента та його "помаранчевої" команди - для цього Конституцією передбачена така форма волевиявлення, як вибори або процедура імпічменту", - сказав Симоненко.

Він також наголосив, що Ющенко свідомо перекручував та неправдиво інформував міжнародну спільноту "щодо реального спектру політичних уподобань громадян України та наявності політичних сил, які незгодні із антинаціональним курсом Ющенка та "помаранчевих" на вступ до НАТО".

На думку Симоненка, Ющенко виступає проти референдуму щодо НАТО, тому що "негативні для Ющенка результати референдуму стосовно НАТО відомі заздалегідь і ніякі технології фальсифікації, якими так досконало володіють "помаранчеві", не допоможуть".

Як відомо, в Естонії Ющенко заявив, що він проти проведення референдуму з приводу НАТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування