Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони виштовхнули Луценка в політику, щоб він відкусив пирога Тимошенко

П'ятниця, 15 грудня 2006, 16:25

Для того, щоб сценарій повторних виборів став прийнятним, необхідно реанімувати партію "Наша Україна".

Таку думку висловив політолог Кость Бондаренко в інтерв'ю УНІАН.

На його думку, зміна керівництва політради "Нашої України" свідчить про те, що Віктор Балога "має розчистити авгієві конюшні в партії і приготувати плацдарм для приходу Юрія Луценка".

"Таким чином Ющенко хотів би запобігти створенню іншого політичного проекту й акумулювати всі пропрезидентські сили під брендом "Наша Україна". Можливо, він хотів би, щоб до цього проекту на чолі з Луценком приєдналася "Пора", а також проект ім. Катеринчука, а він сам був би при цьому почесним головою", - вважає Бондаренко.

Він також відзначив, що коли в травні-червні 2006 року до Ющенка приходили люди й казали, що ми хочемо робити новий проект, президент відповідав: "це чудово, от тільки туди треба взяти, умовно кажучи, Єханурова, Безсмертного, Порошенка та інших".

"Сьогодні Ющенко дещо з іншим розумінням підходить до оновлення "Нашої України" – за рахунок нового змісту та нових людей. Він вважає, що партія зможе втримати й навіть поповнити свій електорат, якщо в списку партії не буде помаранчевих олігархів, "любих друзів", співаків, танцюристів, артистів та інших "весільних генералів", а будуть імена політиків, котрі витримали випробування часом і довели свій авторитет", - зазначив політолог.

Він також наголосив, що особистий позитивний рейтинг Юрія Луценка на сьогодні становить 23,6%. "Це приблизно такий самий рейтинг, як і в самого Ющенка. І той принесе свій рейтинг у будь-який проект, до якого вирішить приєднатися", - додав Бондаренко.

"Сам Луценко стоїть на роздоріжжі, вирішує, чи за кілька місяців очолити "Нашу Україну", яка є вже готовою структурою, чи ж починати будівництво нової структури з нуля. Обидві перспективи мають чимало ризиків", - вважає він.

На його думку, Партія регіонів, коли вона наполягла на звільненні Луценка, мала намір виштовхнути його у політику для того, аби він створив власний політичний проект, який би розпорошив електорат Тимошенко.

"Луценко зустрічався з Тимошенко саме для того, щоб засвідчити, що він не збирається ділити з нею електорат і хоче домовитися про план співпраці", - припустив Бондаренко.

"Можливо, Луценко сподівається домовитися про об’єднання, хоча він, здається, ще не до кінця усвідомлює рівень політичних амбіцій Юлії Володимирівни, яка за жодних умов не погодиться бути на других ролях. Для самої ж Тимошенко важливо було з’ясувати, на яких саме умовах пропонується об’єднання", - додав політолог.

Він припустив, що ситуативною об’єднувальною платформою для них може бути перспектива розпуску парламенту і не виключив, що вони знайшли в цьому порозуміння.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...