Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС більше не буде лізти в політику, а буде шукати совість

Вівторок, 19 грудня 2006, 13:47

Перший заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко заявляє про необхідність реформування відомства і запевняє, що надалі МВС не буде політизованим органом.

Про це Корнієнко повідомив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я не впізнав міністерство: те, що було, і те, у яке я знову прийшов... Дуже багато політизації, немає критичної оцінки своєї діяльності, співають хвалебні оди і хвастають тим, чого немає насправді", - сказав Корнієнко, відзначивши, що найбільше корупція у відомстві торкнулася департаменту внутрішньої безпеки.

У зв'язку з цим перший заступник міністра підкреслив необхідність реформування як служби внутрішньої безпеки, так і усього відомства в цілому.

"Служба буде реформована, - вона повинна бути підконтрольною. Просто зараз вона втратила контроль і совість", - заявив Корнієнко.

"Те, що розмови там розходилися зі справою - це однозначно. Потрібна корінна ломка, потрібен професіоналізм. Його, на жаль, у більшості служб не було. Розмови, піар, а насправді це нічим не підкріплювалося. Тепер доведеться багато чого починати заново", - резюмував перший заступник глави відомства.

За його словами, під час перебування міністром внутрішніх справ Юрія Луценка, "політизація торкнулася всіх служб", не було "критичної оцінки своєї діяльності", що, на переконання Корнієнка, є для міліції неприпустимим.

У даний час, як підкреслив Корнієнко, керівництво відомства не допустить політизації МВС.

"Прийшли люди (на керівні посади в МВС) не політизовані, не представники якихось партій. Ми працювали раніш тут і не були політизовані, і зараз ми не стали політиками, ми не вступили в жодну з партій. Можу і про себе це сказати", - додав він.

Корнієнко також пообіцяв кадрові зміни як на рівні центрального апарату, так і в регіонах

"Усі, хто грав на політичних скрипках, нехай вони йдуть у політику грати на цих скрипках. Прийшов час професіоналів. Головним критерієм буде професіоналізм і верховенство закону. Закон - це буде вищою політикою діяльності МВС", - сказав Корнієнко.

Також Корнієнко запевнив, що продовження конфронтації з Генпрокуратурою в МВС не буде. За його словами, протистояння відомств носило політичний характер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування