Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашу Україну" не влаштовує, що Тимошенко перша "прокукурікала" про опозицію?

Вівторок, 19 грудня 2006, 16:49

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає зрадниками ту частину депутатів від "Нашої України", які не підтримали закон про опозицію.

"Така зрада була для нас дійсно шоком. Ми чекали блюзнірства від регіоналів, але ми не очікували зради від колег з "Нашої України", - сказав він журналістам у вівторок після голосування.

За словами Турчинова, голосів "Нашої України" вистачило б для ухвалення цього закону у першому читанні, але "очевидно, що "Наша Україна" не вписується у поняття опозиції, тому вони об’єдналися з Партією регіонів і комуністами для того, щоб завалити цей закон".

Водночас Турчинов наголосив, що боротьба БЮТ за ухвалення цього закону не припиняється і Блок "змусить Верховну Раду ухвалити закон".

"Ми змусимо з нами рахуватися. Позиція "Нашої України" розв’язує нам руки, і я не виключаю, що ми зможемо більш конкретно працювати, в тому числі і щодо деяких пакетних голосувань", - сказав він.

У свою чергу член "Нашої України" Борис Безпалий заявив, що відмова частини цієї фракції голосувати за цей закон свідчить не про конфлікт "Нашої України" з БЮТ, а про конфлікт з текстом закону.

За його словами, "Нашу Україну" не влаштовують деякі положення закону, зокрема, норма, якою передбачається, що до опозиції автоматично зараховується будь-який депутат, який не увійшов до правлячої коаліції, а також норма, коли будь-хто може бути виключений з опозиції за незгоду з її рішеннями.

"І ще одна норма. Хто перший проявив ініціативу, прокукурікав, що він опозиціонер, той є опозицією, і далі він затверджує порядок діяльності і приймає або не приймає до опозиції всіх інших", - сказав він.

"Тобто я б назвав цей закон про придушення опозиції всередині опозиції", - додав Безпалий.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...