Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко збирається вирішити з Путіним "дві валізи" проблем

Середа, 20 грудня 2006, 09:25

Президент Віктор Ющенко сподівається, що під час візиту президента Росії Володимира Путіна до України вдасться вирішити велику частину неврегульованих питань.

"Ми повинні підвищити статус наших відносин, сформувати механізм, який дозволяє взаємодіяти в щоденному режимі... Упевнений, що наша зустріч буде результативною", - сказав Ющенко в інтерв'ю "Известиям в Украине".

За його словами, комісія Путін-Ющенко повинна обговорити питання делімітації і демаркації кордону, перебування в Севастополі Чорноморського флоту, а також гуманітарні, економічні, соціальні проблеми.

"Під час візиту ми хочемо визначити схему відносин Україна-Росія-Європа. Ми прагнемо стати членом НАТО і Євросоюзу, але водночас вважаємо Росію особливим партнером. Цьому присвячена "дорожня карта" україно-російських контактів, яку ми хочемо запропонувати Путіну", - сказав президент.

"Я хочу, щоб у наших країн не було проблем. Ніхто в Європі не захоче мати з нами справи, поки ми несемо дві валізи україно-російських проблем", - додав він.

Говорячи про ціну російського газу для України, Ющенко відзначив, що досі не зрозуміла формула, за якою вона визначалася.

"Коли ми говоримо про 130 доларів, я хочу знати, звідки вони взялися, за якою формулою рахували росіяни. Якщо ми зараз не закріпимо принцип формування ціни, то станемо заручниками газової ситуації. Ціна енергоносіїв для нас буде то політичною, то емоційною", - сказав він.

"Якщо нам пояснять схему розрахунків, це стане кращим щепленням від політизації україно-російських відносин. Україна першою зробила Росії дружній жест: ми вперше не поставили ціну транзиту в залежність від підвищення вартості газу", - додав Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування