Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура вирішила перетворити газотрейдерів на кримінальників

Середа, 20 грудня 2006, 16:11

Прокуратура і податкова міліція в четвертому кварталі 2006 року порушила кримінальні справи щодо газотрейдерів "УПК-Ресурс", "Газтрейд ЛТД", "МКС", "Полтаванафтогазпостач", "Славія", "Геопошук" і "Алс".

Як повідомила Державна податкова адміністрація України, "Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", реалізувала цим компаніям природний газ з нульовою ставкою ПДВ, що дозволялося законодавством.

У свою чергу, газотрейдери постачали цей газ підприємствам за ціною, що включає ПДВ у розмірі 20%, що давало споживачам право заявляти ПДВ до відшкодування при експорті зробленої ними продукції.

ГПУ відзначає, що до такої схеми було залучено 70 підприємств - споживачів газу, у тому числі великі підприємства хімічної, металургійної й іншої галузей.

Тільки у споживачів, яким постачали природний газ "УПК-Ресурс" і "Газтрейд ЛТД", вже встановлено незаконно заявлене відшкодування ПДВ з бюджету на суму 200 млн грн.

Як відзначається у прес-релізі податкової адміністрації, реалізація напрацьованих матеріалів у газовій сфері дозволить попередити незаконне відшкодування ПДВ на суму не менше 1,5 млрд грн.

Відповідно до законодавства, операції з реалізації природного газу, імпортованого в Україну за зовнішньоекономічними контрактами, укладеними на виконання міжнародних договорів України, обкладаються нульовою ставкою ПДВ.

Операції з імпорту такого газу звільняються від обкладання ПДВ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування