Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович оспівав у Росії революцію і похвалився зустрічами в Путіна

Четвер, 21 грудня 2006, 08:26

Прем'єр міністр Віктор Янукович вважає, що помаранчева революція стала точкою відліку нових взаємин у нашому суспільстві.

Про це Янукович сказав в інтерв'ю "Известиям в Украине".

За його словами, ті події хоч і розділили суспільство, але "дали можливість громадянам вільно висловитися щодо майбутнього України, обирати ту владу, яка, на їх думку, могла б втілити ці надії".

Янукович також відзначив, що команда, яка прийшла до влади у 2004-му, не зуміла скористатися величезним кредитом довіри, отриманим нею і від виборців, і від керівництва низки демократичних держав.

"Проте, ця сторінка української історії стала точкою відліку нових взаємин у нашому суспільстві. Сьогодні в Україні створене конкурентне політичне середовище — з вільною пресою, системою стримувань і противаг, коли президент і більшість у Раді належать різним силам", - сказав Янукович.

Що стосується політреформи, то Янукович заявив, що скасувати її намагаються ті, хто два роки тому виступав за скорочення повноважень президента і називав систему влади "авторитарною".

"Розмови про перегляд або скасування реформи я вважаю "прожектами" і нагадую їх авторам: реформа — факт, що здійснився,", - підкреслив Янукович.

Тепер, за його словами, прийшов час об'єднати Схід і Захід України і знайти національну ідею, яка б влаштувала весь народ.

Янукович не зміг дати конкретну відповідь, що вважає своїм головним успіхом на прем'єрській посаді, відзначивши, що його уряд, на відміну від більшості попередників, користується підтримкою парламенту — "і не тільки коаліційної більшості, але й депутатів інших фракцій".

До своїх успіхів він відніс те, що вдалося почати конструктивний діалог з російським керівництвом.

"Ми зуміли забезпечити постачання газу на Україну у 2006-му, нам їх гарантували на 2007-й — в обсязі 55 мільярдів кубометрів. …За чотири місяці в мене було три зустрічі з Путіним і п'ять — із Фрадковим", - підкреслив Янукович.

Також прем'єр підкреслив, що за цей рік "український уряд разом з парламентською коаліцією ухвалив 20 законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ".

На питання про статус російської мови Янукович заявив, що проблем з використанням російської мови в діловодстві, навчальних і медичних установах і судах більше немає.

"Щоб ситуація не повторилася, парламент незабаром прийме закон про мови. Новий статус російській мові забезпечить або парламент, або референдум. Я гарантую: права російськомовного населення в Україні ніхто не порушить", - запевнив прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування