Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін їде перервати тривалу паузу

П'ятниця, 22 грудня 2006, 09:51

Візит президента Росії Володимира Путіна в Київ перерве тривалу паузу в контактах двох країн, вважає помічник глави російської держави Сергій Приходько.

"Визнаємо, що пауза в офіційних контактах трохи затяглася", – сказав журналістам Приходько.

При цьому він нагадав, що президенти спілкуються в ході різних самітів і по телефону.

"Для нас винятково необхідне збереження і поглиблення довіри і передбачуваності", – сказав помічник президента Росії Сергій Приходько.

За його оцінкою, цього року намітилася тенденція до активізації зв'язків між Росією й Україною на принципах добросусідства, прагматизму і взаємовигідного співробітництва.

"Будемо пропонувати підготувати і ухвалити план спільних дій Росії й України на 2007-2008 роки", – повідомив кремлівський представник, додавши, що робота над проектом декларації про зміст стратегічного партнерства двох країн продовжується.

"У нас є розбіжності, але є й питання, з яких точки зору зближаються", – сказав він.

Зокрема, за словами Приходька, пройдені гострі фази дискусії по таких проблемах, як енергетика, СОТ, ЄЕП, Чорноморський флот.

"У нас зберігаються різні підходи по Азово-Керченській проблемі, оскільки вони вважають, що треба проводити кордон там, де він був в СРСР, а ми виступаємо за нову лінію. Але головне, що в нас нових "тузл" не виникає. Гостра фаза була в момент виборів (президента України) і після них, а зараз політизація цієї проблеми і гострота питання трохи зменшилася", – вважають у Кремлі.

(МЗС РФ вважає, що правовий статус острова Тузла залишається невизначеним, хоча в даний час юрисдикція над цією територією здійснюється Україною. Київ наполягає на тому, що острів є невід'ємною частиною України, і це питання не може бути навіть предметом переговорів з Москвою).

За словами Приходька, за підсумками засідання Міждержавної комісії буде підписаний ряд документів.

Це, зокрема, угода про реадмісію, протокол про внесення змін до міждержавної угоди про уточнення кількості і найменувань пунктів пропуску через кордон, угоду про взаємну охорону прав на результати інтелектуальної діяльності, а також угода про співробітництво між міністерствами культури двох країн.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування