Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

По отруєнню Ющенка в Генпрокуратурі переводять стрілки на слідчого

Вівторок, 26 грудня 2006, 11:25

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляє, що у слідства поки немає даних про те, хто, коли і за яких обставин отруїв Віктора Ющенка в ході виборчої кампанії 2004 року.

"Я ще раз заявляю, що на сьогоднішній день слідство не має у своєму розпорядженні дані про те, хто, як і коли отруїв президента. І жодна зі спецслужб країни - ні СБУ, ні МВС, ні розвідка ... не дала нам інформації про це", - сказав Кузьмін в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що "не задоволений якістю слідства по цій справі" і в нього є "серйозні претензії до слідчого, який донедавна розслідував справу, і до працівників МВС і СБУ, які забезпечують оперативну роботу з цієї справи".

За словами заступника генпрокурора, не можна говорити і про єдину версію - отруєння на дачі екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Він нагадав, що коло потенційних підозрюваних на даний момент досить широке - близько 20 осіб.

Разом з тим, Кузьмін не став називати їхні імена, відзначивши, що це може спровокувати політичну спекуляцію.

"Одним хочеться представити, що зміни зовнішності, які є в потерпілого, як результат якихось косметичних процедур, хтось вважає, що отруєння зробили люди з найближчого "помаранчевого" оточення президента, хтось - що це підступ конкурентів по виборах. І в якому б напрямку не рухалося слідство, завжди знайдуться критики", - сказав заступник генпрокурора.

Раніше Ющенко заявив, що доказів у справі про його отруєння достатньо для затримки підозрюваних у причетності до цього злочину.

"Формулювання доказу, на мою думку, сьогодні не є таким складним, як здавалося рік тому. Є достатньо інформації, щоб прийти з наручниками і забрати людей, частина яких відсутня в Україні. Встановлено останні факти про те, хто ставив на стіл і яке блюдо, де могла виникнути загроза передачі отрути в їжу", - сказав тоді президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: