Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Бандити не в тюрмах", бо прокурорів б'ють по голові?

Четвер, 28 грудня 2006, 10:58

Прокурор Київської області Юрій Гайсинський вважає головними проблемами прокуратури недостатній рівень фінансування і професійних кадрів.

"Найголовніша проблема - кадрова. Напевно, при наборі людей потрібно ввести певне тестування, адже далеко не всі можуть працювати прокурорами або слідчими", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Шукати, як голку в сіні, докази, щоб довести провину злочинця і доводити справу до суду - це складно, а іноді і ризиковано. Тут потрібні і людські якості, і знання справи", - додав він.

Також проблемою прокуратури прокурор назвав відсутність належного фінансування: "Адже ніхто не рахує, скільки грошей витрачається на те, щоб розслідувати один злочин".

"Починаючи від залучення оперативних працівників, фахівців, експертів і прокурорів і закінчуючи обслуговуванням приміщень, засобів зв'язку і транспорту", - пояснив прокурор.

"Та я вже мовчу, що ніхто не знає, скільки йде грошей на те, щоб утримувати злочинців у камерах і в'язницях, з огляду на їхню кількість. Чому журналісти не пишуть про це? Адже все це гроші платників податків", - додав він.

На зауваження, що саме з непрофесіоналізмом прокурорів пов'язане те, що "бандити не сидять у тюрмах", як обіцяв президент, Гайсинський відповів: "Ви прекрасно розумієте, що це було політичне гасло".

"Бандитизм - один із найтяжчих злочинів у Кримінальному кодексі, і, саме собою зрозуміло, бандити повинні сидіти у в'язницях. А ви не думали про те, що людей, які мають право проводити обшуки, висувати обвинувачення, відкривати кримінальні справи і так далі, не дуже люблять?", - запитав прокурор.

"А ще їм можуть і по голові дати або погрожувати їх родинам. Їм просто буває страшно. Так що з елементарним захистом слідчих і прокурорів у нас велика проблема", - додав він.

На питання про втрати і досягнення країни в останні роки, Гайсинський відповів: "Але ж ви легко поставили мені питання в іронічному тоні, що стосувалося президента? І надрукуєте мою відповідь. Це хіба не досягнення, що ми можемо говорити не оглядаючись?".

"І нічого трагічного в нинішній ситуації я не бачу. На Заході навіть є формула: слабкий уряд - сильна економіка", - сказав прокурор.

"Якщо еліта сильна, вона на когось давить, десь підправляє, усе бере у свої руки і приймає не завжди правильні рішення. А коли лідери зайняті боротьбою один з одним, економіка розвивається завдяки заповзятливому народу. Влада не торкає бізнесменів, і вони піднімають економіку", - пояснив він.

На питання, чи хочеться йому в політику і чи пропонували йти в якусь партію, Гайсинський відповів: "У списки кликали. Але для того, щоб приєднатися до якоїсь політичної сили, потрібно поділяти її ідеологію".

"Та й знеславитися не хотілося: раптом би партія, у списку якої я б був, не пройшла в парламент. Мені, у моєму віці, такі стреси не потрібні. Зараз мене, звичайно, тягне в політику. Але в таку політику, де можна говорити що завгодно, не боячись, не виправдуючись і не оглядаючись...", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: