Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Яценюка песимізм по СОТ, бо м’яч на полі Януковича

Четвер, 28 грудня 2006, 16:07

Заступник голови секретаріату президента Арсеній Яценюк прогнозує, що Україна може вступити до СОТ десь у другому кварталі 2007 року.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер.

Яценюк нагадав, що Україна вступає до СОТ вже 14 років і сподівалася зробити це цього року, для чого президент зробив усе необхідне, "починаючи від статусу ринкової економіки від США та ЄС, зняття поправки Джексона-Венніка, підписання "найскладніших" протоколів про доступ на ринки з США, Китаєм та Австралією".

Він також нагадав, що президент вніс до Верховної Ради всі необхідні для вступу законопроекти, і вони були ухвалені.

"Зараз м’яч знаходиться повністю в площині уряду, який має внести низку змін до власних нормативно-правових актів, починаючи з питань ветеринарної медицини і, закінчуючи нормами по інтелектуальній власності", - зазначив заступник голови секретаріату.

"Також уряд має активно брати участь у роботі спеціальної робочої групи СОТ, яке нещодавно відбулося і наступне планується на січень 2007 року і фактично завершити всі формальні речі по звіту робочої групи", - додав він.

"Думаю, що ці формальності можуть тягнутися ще квартал, таким чином мова може йти про реальні терміни про другий квартал 2007 року. Хоча Україна на 99% і так уже в СОТі", - сказав Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...