Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ОБІЦЯЄ ПОСЕЛИТИСЯ В КАБІНЕТІ ЮЩЕНКА заради однієї-однюсенької касети

П'ятниця, 29 грудня 2006, 21:11

Юлія Тимошенко обіцяє навесні наступного року домогтися від президента Віктора Ющенка розпуску парламенту.

Про це Тимошенко повідомляє у своїй статті в "Дзеркалі тижня".

За її словами, під час літньої кризи 2006 року Ющенко справді вирішив оголосити дострокові вибори, і було навіть записане відеозвернення президента про розпуск парламенту, яке так і не було показане по телебаченню.

Тепер, думає Тимошенко, "одним весняним днем знову буде записана касета зі зверненням президента про дострокові вибори до Верховної Ради".

"Я буду сидіти в кабінеті президента доти, поки вона (касета) не вийде в ефір, і ніякий Безсмертний, Порошенко, Мороз або Янукович не зможуть перешкодити і зупинити процес", - пообіцяла лідер БЮТ.

У своїй статті вона також уперше підтвердила, що президент Віктор Ющенко пропонував їй зайняти посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони.

"Наприкінці вересня президент уперше після створення "широкої коаліції" запросив мене до себе на розмову. Мова йшла про наступне: Тимошенко призначається секретарем Ради національної безпеки й оборони, парламент розпускається, у країні проходять бліц-реформи, підвищуються заробітні плати, пенсії і соціальні виплати, так звана політична реформа через Конституційний суд скасовується", - повідомила вона.

"Проводяться дострокові вибори, демократична команда повертається до влади... Бути секретарем РНБО поруч зі строкатою і хаотичною командою президента — це не цукерки їсти (не заздрю сьогодні Гайдуку). І тому я відразу відкинула цю думку", - відзначила Тимошенко.

Однак, вважає Тимошенко, той сценарій "здавався єдино можливим".

"Ми ще кілька разів зустрічалися з президентом і новим главою секретаріату Балогою і обговорювали деталі його реалізації. Після того я з важким серцем дала згоду стосовно посади секретаря Ради нацбезпеки", - сказала Тимошенко.

За словами Тимошенко, її тодішні переговори про призначення секретарем Радбезу тривали "доти, поки президент не почав лякати мною Януковича".

"Ранком 10 жовтня мені подзвонив глава секретаріату Віктор Балога і сказав, що сьогодні указ буде, а перед цим потрібно ще раз зустрітися, щоб остаточно обговорити деталі. Указ справді з'явився 10-го... про призначення секретарем РНБО України Віталія Гайдука. Цікаво, що я навіть не образилася. Напевно, звикла. Навіть зітхнула з полегшенням...", - зізналася Тимошенко.

Як відомо, раніше Тимошенко спростовувала, що Ющенко пропонував їй посаду секретаря РНБОУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування