Литвин вірить, що КС може скасувати політреформу

Вівторок, 5 грудня 2006, 13:56

Екс-спікер Верховної Ради 4-го скликання Володимир Литвин вважає, що якщо Конституційний суд керуватиметься винятково Конституцією і своїми власними рішеннями, то він може скасувати політичну реформу.

Про це Литвин заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Моя точка зору вам відома. Вона полягає в тому, що якщо КС працюватиме у вакуумі, читати винятково Конституцію і власне свої рішення, він буде змушений скасувати рішення, що було ухвалено", - підкреслив Литвин.

"Але якщо він буде прикладати вухо до землі, чути про що говорять політики, оцінювати політичні наслідки такого рішення, то очевидно тут можливі варіанти", - додав він.

Литвин також заявив, що його рішення балотуватися в президенти залишається незмінним., передає Ліга.

"Це рішення незмінне в тому плані, що партія повинна брати участь у політичних кампаніях, а поживемо-побачимо. Дражнити гусаків передчасно не потрібно", - сказав він.

Литвин також не виключив варіанту скасування інституту президентства.

"Я думаю, що якщо події будуть розвиватися такими темпами й у такому напрямку, то завтра зберуться навіть яскраві шанувальники президента, об'єднаються і зіллються в такому політичному екстазі і проголосують, що взагалі інститут президента не потрібний", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: