Ющенко попросив депутатів заспокоїтися з приводу Гриценка

Вівторок, 5 грудня 2006, 18:34

Президент Віктор Ющенко закликає Верховну Раду припинити спроби звільнити міністра оборони Анатолія Гриценка.

Про це він сказав на святкуванні 15-річчя Збройних Сил, повідомляють Українські новини.

"Я недвозначно закликаю відповідальні політичні сили країни забезпечити спокійні умови для реформи армії й відмовитися від спроб політизувати її проблеми. Армія не може бути заручником політичних ігор, тому що це одна з найважливіших опор нашої країни", - сказав Ющенко.

Він зазначив, що підтримує курс реформ, які проводить нинішнє керівництво Міноборони.

"Я підтримую курс глибокого реформування національних збройних сил України, який реалізує сучасне керівництво Міністерства оборони й особисто міністр Анатолій Гриценко", - сказав президент.

Він також закликав Верховну Раду й Кабінет міністрів зосередитися на тому, щоб Збройні Сили досягли сучасних стандартів.

"Я наполягаю на дотриманні законодавчою й виконавчою владою єдиної мети - сформувати сучасну армію, що буде відповідати необхідним європейським стандартам за рівнем бойової підготовки, ефективності, оснащеності й захищеності", - сказав президент.

Ющенко зазначив, що задоволений сучасним станом збройних сил, зокрема, підвищенням їх боєздатності: "Армія розвивається, армія реформується". Він також додав, що армія має високий рівень довіри з боку українців.

Як відомо, депутати ВР Василь Волга (фракція СПУ), Олег Калашніков (фракція Партії регіонів) та Ігор Алексєєв (фракція КПУ) внесли проект постанови про звільнення Гриценка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: