Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через "бєспрєдєл" у Кабміні, Тарасюк піде в Генпрокуратуру

Середа, 6 грудня 2006, 16:45

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк просить Генпрокуратуру оцінити законність його недопуску на засідання Кабінету міністрів у середу.

Про це він повідомив на брифінгу у середу, повідомляє УНІАН.

Тарасюк сказав, що направив подання генпрокурору, "щоб він оцінив ситуацію з точки зору дотримання закону і Конституції".

Він назвав ситуацію, що сталася на засіданні, безпрецедентним фактом.

Тарасюк розповів, що показував міністру Кабінету Міністрів Анатолію Толстоухову ухвалу суду про призупинення дії постанови Верховної Ради про звільнення його з посади, а також указ президента, яким йому доручено продовжувати виконувати обов’язки міністра.

Однак, за словами Тарасюка, його не слухали, сказавши, що діють відповідно до рішення Верховної Ради.

Він назвав це ігноруванням рішення суду. Таким чином, за словами міністра, було висловлено неповагу до рішення суду і всієї правової системи.

Тарасюк додав, що рішення суду було зареєстроване у Кабміні у вівторок о 19.15, тобто члени Кабміну знали про його існування.

Також він зазначив, що дії членів Кабінету міністрів свідчать про невиконання указу президента, що, за його словами, є порушенням Конституції.

За його словами, ці дії Кабінету міністрів містять ознаки злочину, оскільки були спрямовані на перешкоджання діяльності державного службовця.

Крім того, за словами Тарасюка, також були ознаки перевищення влади і службових повноважень.

Як відомо, у середу Толстоухов за дорученням першого віце-прем’єра Миколи Азарова не допустив Тарасюка на засідання Кабміну.

Сам Тарасюк назвав дану ситуацію "бєспрєдєлом".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування