Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія обіцяє Україні спокійне життя в найближчі роки

П'ятниця, 8 грудня 2006, 13:28

В найближчі роки ціна на газ для України збережеться на рівні $130 за тисячу кубометрів.

Про це повідомив перший віце-прем'єр уряду Росії, голова Ради директорів відкритого акціонерного товариства "Газпрому" Дмитро Медведєв.

При цьому в наступному році постачання російського газу в Україну не передбачені, а баланс буде закриватися за рахунок середньоазіатського газу, передає "ПРАЙМ-ТАСС".

Медведєв також відзначив, що "Газпром" має намір завершити перехід на ринкові відносини з країнами ближнього зарубіжжя до 2008 року.

За словами Медведєва, ці взаємини будуть, безумовно, розвиватися за позитивним сценарієм, тому що "у нас спільна історія і спільні інтереси".

Крім того, Медведєв вважає, що перехід на ринкові відносини дозволить підвищити конкурентноздатність країн ближнього зарубіжжя.

"Перехід на ринкові відносини, безумовно, болісний, але на благо, тому що дозволить ефективно впроваджувати механізми енергозбереження і підвищувати конкурентноздатність виробників цих країн", - підкреслив він.

Як відомо, у жовтні нинішнього року прем'єр-міністр заявляв, що уряд України отримав підтвердження, що у 2007 об'єм постачань російського газу складе не менше 55 млрд за ціною $130 за тисячу кубометрів..

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування