Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ЗНОВУ ДОПОМОЖЕ ЯНУКОВИЧАМ ПОДОЛАТИ ВЕТО ЮЩЕНКА?

П'ятниця, 12 січня 2007, 10:34
Представники "Нашої України", які заблокували у п’ятницю трибуну Верховної Ради, стверджують, що БЮТ домовився з Партією регіонів про подолання вето президента на закон про Кабмін.

Як пояснив член "Нашої України" Юрій Ключковський, депутати заблокували трибуну, "бо стали свідками змови у стінах парламенту між так званою опозицією - БЮТом - і “антикризовою” коаліцією”.

“Внаслідок цих домовленостей, БЮТ отримує закон про опозицію, закон про імперативний мандат у місцевих радах. Водночас “антикризова” коаліція отримає підтримку БЮТ у подоланні вето президента на закон про Кабмін, і напевно, це не єдиний закон коаліціянтів, який буде підтримувати БЮТ”, - сказав він, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Цю інформацію "Українській правді" також підтвердило джерело в Партії регіонів. За його словами, дійсно, у четвер вночі було домовлено, що БЮТ допоможе подолати вето на закон про Кабмін в обмін на те, що антикризова коаліція підтримає закон про опозицію та про імперативний мандат.

При цьому джерело не бачить проблем в ухваленні закону про опозицію, оскільки він був узгоджений членами робочої групи.

Водночас співрозмовник назвав безглуздими і неконституційними як закон про імперативний мандат, так і урядову редакцію закону про Кабмін, оскільки "у них є неконституційні положення".

У свою чергу "регіонал" Тарас Чорновіл на запитання про існування домовленостей між Партією регіонів і БЮТ, відповів:

"У Верховної Ради є дві функції – спочатку створювати домовленості, щоб мати 226 голосів або 300 голосів для подолання вето, і потім відбувається голосування. Якщо нас звинувачують в тому, що ми домовляємося, то можна очікувати, що наступне звинувачення буде в тому, що ми взяли на себе сміливість ухвалювати закони. Це є повне безглуздя".

На його думку, домовленості "дійсно мусять існувати".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...