Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ запевнило, що розбереться з Морозом

П'ятниця, 12 січня 2007, 17:01

У Службі безпеки України запевняють, що докладуть максимум зусиль для розслідування факту щодо прослуховування телефонних розмов народних депутатів, зокрема, голови Верховної Ради Олександра Мороза.

Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки голови СБУ Валентин Наливайченко, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу відомства.

"Ми будемо вдячні, якщо отримаємо ще одного союзника в обличчі парламенту у боротьбі з таким явищем як незаконне прослуховування громадян", - сказав Наливайченко.

При цьому він нагадав, що наприкінці минулого року СБУ припинило діяльність фірми та вилучила обладнання, за допомогою якого здійснювалося незаконне прослуховування громадян.

У СБУ повідомили, що на сьогодні після звернення служби до громадян вже отримано певну кількість повідомлень щодо незаконного прослуховування. Таким чином, зазначили у прес-службі, все вказує на те, що такого роду діяльність (незаконне прослуховування) має місце.

При цьому у спецслужбі повідомили, що в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом незаконного прослуховування комерційною фірмою, яку було викрито в Києві, на сьогоднішній день опрацьовано понад 100 розмов, які були записані цією фірмою.

Наливайченко запевнив, що СБУ не зупиниться на досягнутому і буде викорінювати подібні злочини у подальшому всіма методами та можливостями, які передбачені законодавством України.

Як відомо, у п'ятницю фракція Соцпартії виступила з вимогою розслідувати факт прослуховування телефонних розмов Мороза.

Лідер фракції СПУ Іван Бокий наголосив, що декілька днів тому у деяких інтернет-виданнях з'явилася роздруківка телефонної розмови Мороза з одним з британських дипломатів.

Партія вимагає надати офіційну інформацію про те, скільки спеціальної апаратури для можливих прослуховувань було завезено в Україну, і в розпорядженні кого це обладнання перебуває.

За словами лідера фракції, поки ці вимоги не будуть задоволені, СПУ не буде брати участі у голосуваннях у Верховній Раді з питань, які стосуються діяльності силових органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...