Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче загнати Ющенка в глухий кут

П'ятниця, 12 січня 2007, 19:24

Політологи вважають голосування БЮТ разом з антикризовою коаліцією в п'ятницю у Верховній Раді з низки законів антипрезидентським кроком Юлії Тимошенко.

Глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко висловив думку, що альянс БЮТ і коаліції є тактичною і ситуативною з "певною стратегічною перспективою".

"Це альянс, який має явно антипрезидентську природу", - відзначив експерт.
За словами політолога, подібне голосування, можливо, не остання подібна подія.

На його думку, дії Тимошенко обумовлені двома мотивами - ухвалення законів про опозицію і про імперативний мандат для депутатів місцевих рад, а також обмеження впливу президента на виконавчу владу.

"Одночасно вона хоче загнати президента в глухий кут, урізуючи за допомогою закону про Кабмін до мінімуму його повноваження, його вплив на виконавчу владу", - сказав експерт.

Фесенко також висловив думку, що ухвалення закону про Кабмін означає продовження політичної і конституційної реформи, її виведення на новий рівень.

"Тепер з кожним таким новим законом скасувати конституційну реформу буде усе складніше, тому що вона стає тілом законодавства, правовим тілом української політичної системи", - заявив політолог.

Експерт висловив думку, що ситуація в нинішньому році буде коливатися між спробами досягнення тимчасових компромісів і "новими спалахами політичної війни".

Директор Інституту національної стратегії Кость Бондаренко вважає сьогоднішню ситуацію фактичною демонстрацією Блоком Юлії Тимошенко того, що вона не має зобов'язань ні перед ким.

"Це серія таких сигналів президентові щодо того, що з будь-якого приводу вона буде визначатися сама - як голосувати і яку політику вибирати", - підкреслив експерт.

На думку Бондаренка, відносини між гілками влади і надалі залишаться напруженими "навіть, незважаючи на те, що вчора президент, прем'єр і спікер зустрічалися і клялися у вічній любові, ці відносини будуть залишатися напруженими доти, поки оточення цих українських лідерів будуть формувати представники партій війни".

Єдиним можливим виходом зі сформованої ситуації політолог вважає проведення широких консультацій і переговорів, які повинні привести до вироблення спільної позиції сторін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: