Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ голосував проти вето, щоб Янукович і Ющенко не підчепили сибірську виразку

П'ятниця, 12 січня 2007, 20:26

Блок Юлії Тимошенко відкидає звинувачення з боку "Нашої України" у зраді під час голосування закону про Кабмін.

У заяві, поширеній у п’ятницю ввечері, БЮТ наголошує, що проголосувавши за закон про Кабмін, БЮТ зробив спробу "припинити між президентом і прем’єром політичні скандали, що ганьбили державу".

"Ще трохи, і секретаріат президента разом із Кабміном були б змушені кожен конверт їхньої переписки відправляти на хімічну експертизу, боячись вірусу сибірської виразки", - наголошує БЮТ.

На думку БЮТ, після сьогоднішнього голосування на законодавчому рівні визначено сферу функцій і завдань виконавчої влади.

"До сьогоднішнього дня існувала повна безвідповідальність Кабінету міністрів, коли на вимоги прозвітуватися перед народом України відповідь була одна: "Да пошли вы…", - йдеться в заяві.

"Закон про Кабмін ухвалений не під Януковича, не під Ющенка чи будь-кого іншого, а під майбутнє України", - вважають соратники Тимошенко.

БЮТ переконує, що "не співпрацював і у жодному разі не співпрацюватиме з коаліцією Януковича-Мороза–Симоненка", а просто опозиція була "зобов'язана взяти на себе відповідальність за вирішення глибокої кризи у системі влади, розуміючи, що протистояння секретаріату президента і уряду може тривати до наступного прильоту комети Галілея (так в оригіналі)".

Натомість вину за втрату повноважень президента БЮТ покладає на "Нашу Україну", яка голосувала за політреформу, відправила у відставку уряд Тимошенко і президента, який зробив Януковича прем’єром.

Також БЮТ задоволений ухваленням законодавчої норми про імперативний мандат, і вірить, що тепер "депутати захищатимуть виборців, а не свої приватні інтереси, будуть відповідальними перед політичними партіями за кожну зраду людей, які їх вибирали".

"Зрадники будуть змушені або повернутися до своїх передвиборчих обіцянок і зобов’язань перед народом, або позбавляться депутатський мандатів", - йдеться в заяві.

Насамкінець БЮТ заявляє, що незмінно залишається на позиції необхідності проведення дострокових виборів до Верховної Ради.

"Ми виступаємо за те, що так звана антикризова коаліція повинна піти від влади, а політична реформа, яка породила хаос у владі, повинна бути скасована", йдеться в заяві.

"БЮТ досяг суттєвих перемог, примусивши владну більшість проголосувати за закон про парламентську опозицію, про позбавлення зрадників депутатських мандатів та запровадження жорстких прозорих процедур щодо недопущення корупційних схем розподілу землі", - вважають соратники Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: