Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Румунія прийматиме українців безкоштовно

Понеділок, 15 січня 2007, 12:51

Румунія має намір встановити для громадян України безвізовий режим.

Про таку домовленість з президентом Румунії Траяном Бесеску розповів на брифінгу в понеділок український президент Віктор Ющенко, повідомляє прес-служба президента.

"Ми досягли конкретних домовленостей, що Україна поширює на громадян Румунії як на громадян ЄС безвізовий режим, а Румунія встановлює для громадян України безплатний візовий режим", – сказав Ющенко.

Остаточне рішення з цього питання буде прийнято протягом найближчих 3-4 тижнів.

Також президенти домовилися про можливість реалізувати в експериментальному порядку спільний контроль на українсько-румунському кордоні. Найближчим часом митні та прикордонні служби двох держав проведуть відповідні переговори.

Ющенко також заявив, що Україна засвідчує свою готовність розглядати на двосторонньому рівні разом з Румунією питання делімітації шельфу Чорного моря паралельно з його розглядом у Міжнародному суді в Гаазі.

Він нагадав, що в рамках процедури розгляду цього спірного питання обидві держави надали суду документальні свідчення.

"Ми сподіваємося, що в найближчий рік-півтора розгляд цього питання в суді може бути завершено. Україна, безумовно, поважатиме рішення суду", – сказав Ющенко.

Також Ющенко підтвердив інтерес України до розвитку газотранспортного проекту Nabuссo, який вестиме газ з Азії до Австрії.Заплановано, що він йтиме територією Болгарії, Румунії й Угорщині в австрійське місто Баумгартен, в обхід Росії, і буде введений в дію у 2011 році.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування