Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із UMC вибили плату за з'єднання, наступний - "Київстар"

Понеділок, 15 січня 2007, 13:06

ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (UMC) вводить з понеділка тариф без плати за з'єднання для абонентів, які підписалися на послугу "Джинс" з вартістю хвилини розмови 1 грн.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на інформацію компанії, яку цитує прес-служба Антимонопольного комітету.

Згідно із повідомленням комітету, такий крок компанія виконала за рекомендацією АМК: "Таким чином, компанія UMC забезпечила споживачам можливість вільно обирати тарифи з платою за з'єднання або без".

"Тепер комітет сконцентрує зусилля на завершенні розслідування проти компанії "Київстар", яка відмовляється виконувати наші рекомендації. Більше того, на цьому тижні буде відкрито нову справу проти цього оператора за неподання інформації на запит комітету", - зазначив голова АМК Олексій Костусєв.

Як відомо, у листопаді 2005 року АМК рекомендував двом лідерам мобільного зв'язку України - UMC та "Київстар" - до 4 грудня 2005 розглянути рекомендації комітету про можливе скасування плати за з'єднання при дзвінках мобільних абонентів або обґрунтувати її необхідність.

Компанія UMC до цього терміну висловила готовність до співпраці і згоду з позицією АМК, попросивши відстрочення для ухвалення рішення з цього питання. У зв'язку з цим комітет погодився надати UMC термін до квітня 2006 для остаточного вирішення питання з платою за з`єднання.

У свою чергу компанія "Київстар" відмовилася виконувати рекомендації і при цьому, на думку АМКУ, не обґрунтувала правомірність існуючої плати за з'єднання.

У зв'язку з такою позицією компанії, 15 грудня 2005 року АМК почав розслідування за фактом зловживання компанією монопольним становищем. У середині лютого "Київстар" оскаржив у Господарському суді Києва розпорядження АМК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування