Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українське радіо оголосило бойкот російським виконавцям

Вівторок, 16 січня 2007, 17:01

13 загальнонаціональних українських радіостанцій мають намір з 19 січня виключити зі свого ефіру музику ряду російських авторів і виконавців.

Таке рішення обумовлене протестом проти політики організації "Українська музична видавнича група" (УМВГ), що представляє авторські права низки артистів.


За словами директора телерадіокомпанії "Русское радио - Україна" Сергія Кузина, УМВГ вимагає виплату авторських винагород у значно більшому розмірі, ніж інші агентства, незважаючи на те, що в кожної радіостанції вже є договори з іншими організаціями про керування авторськими правами.

Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовлення Катерина Мяснікова відзначила, що при середньому розмірі авторської винагороди на українському ринку в 2% (на світовому ринку - 2-4%) УМВГ вимагає виплат у розмірі 8%.

"Я звертаю вашу увагу, що всі радіокомпанії-члени асоціації оплачують авторські винагороди", - підкреслила Мяснікова.

Вона відзначила, що радіостанції готові до переговорів з УМВГ і протестують лише проти тієї форми відносин, коли ця організація спочатку подає в суд, а лише потім звертається до керівництва радіокомпанії.

"На даний момент ми вже маємо ряд судових позовів з вимогою заборонити трансляцію пісень таких гуртів і виконавців, як Земфіра, "Уматурман", Валерія та інші", - повідомила вона.

За її словами, у суди подані близько 20 позовів, а наприкінці 2006 року з'явилися перші подібні позови до регіональних радіостанцій.

Вона повідомила, що Незалежна асоціація телерадіомовлення направила листа тим російським виконавцям, навколо яких ведуться судові розгляди, з роз'ясненням ситуації, сподіваючись, що "ці виконавці самі не зацікавлені в тому, щоб їхні інтереси на українському ринку представляли подібні компанії".

Також, за словами Мяснікової, асоціація звернулася до Кабінету міністрів і Верховної Ради з проханням внести зміни в законодавство України, які б визначали право радіокомпаній працювати тільки з однією організацією керування авторськими правами на свій вибір.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування