Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НЕ ПОСТУПИТЬСЯ ЯНУКОВИЧУ СВОЇМИ ПОВНОВАЖЕННЯМИ

Середа, 17 січня 2007, 13:08

Президент Віктор Ющенко заявляє, що не підпише закон про Кабмін, ухвалений Верховною Радою без його поправок.

"Я не підпишу його (закон про Кабмін) з низки міркувань - етичних, перш за все. У нас була домовленість з прем’єром про те, що ми спільно готуємо цей закон", - сказав Ющенко на прес-конференції у середу у Донецьку.

На думку президента, виходячи з того, що цей закон регулює відносини президента і прем’єра, "було б логічно говорити з президентом уряду про інструменти врегулювання тих чи інших моментів".

"Прем’єр зробив велику помилку, коли пішов радитися в інші інституції... Варто звикати до того, що ці питання вирішуються у стінах цих двох інституцій (президента і прем’єра) і виробляється спільна позиція", - наголосив Ющенко, додавши, що за парламентом залишається "акцепт цієї позиції".

Він також додав, що в ухваленому законі про Кабмін є порушення низки конституційних норм, у зв’язку з чим Ющенко висловив стурбованість.

"Чому формувати у політиків таке нерозуміння виключності Конституції, чому чекати, що президент в черговий раз накладе вето уже по нормах процедури цього питання, і зараз мої юристи цим займаються? І аж потім КС буде розглядати і приводити у відповідність стосунки президента і прем’єра", - спитав він.

Говорячи про ситуацію, яка склалася з міністром закордонних справ Борисом Тарасюком, Ющенко наголосив, що його позиція з цього питання не змінилася.

"Моя позиція залишається незмінною. Пропозицію щодо обрання міністра закордонних справ формулює президент, точно так же як він формулює позицію по відставці цього міністра", - сказав він.

Президент переконаний, що "крапку у цій пустій полеміці" поставить рішення Конституційного Суду.

"Я переконаний, що КС підтримає мою позицію, не думаю, що виникне велике поле для дискусії. Зараз це питання знаходиться у тимчасовому врегулюванні, міністр виконує свої обов’язки... Всі інші кроки – не конструктивні", - зазначив Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування