Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко раптом вирішив "забути" про закриття шахт

Середа, 17 січня 2007, 19:56

Президент Віктор Ющенко виступає за передачу всіх шахт у країні у приватні руки.

Про це він заявив на прес-конференції у Донецьку.

"Тему закриття (шахт) треба забути, але це не значить, що економіку слід копанками розвивати. Якщо є бажання викупити ці шахти і дати життя, то ми маємо це вітати", - зазначив президент.

"Якщо в умовах нового енергетичного ринку нам доведеться зробити серйозну переорієнтацію на використання енергетичного вугілля власного виробництва, якщо врахувати лібералізацію ціни на нафту, на газ, то робимо висновок, що при такій економіці вугільна галузь є перспективною й економічною. І тому тему закриття шахт нам потрібно забути", - сказав Ющенко.

Президент навів приклад, коли під час його нещодавнього візиту в Луганську область один із підприємців попросив його дозволу придбати колишню державну шахту, закриту два роки тому.

"Чому держава не бачить сенсу в роботі цієї шахти, а приватний бізнес бачить?", - спитав він.

При цьому Ющенко згадав Росію, де "немає жодної державної структури, яка видобуває вугілля", а в Україні, навпаки, "існують лише копанки".

Він висловив упевненість, що сьогодні потрібно надавати усі можливості тим підприємцям, які хочуть "викупити об`єкт і дати йому друге життя".

На думку президента, усі шахти повинні мати статус юридичної особи з тим, щоб економіка вугільної галузі стала прозорою.

"Я переконаний, що поки шахта не матиме статусу юридичної особи, через систему холдингів, через систему інших завуальованих моделей не можна створити мотивацію для роботи конкретної шахти", - сказав Ющенко.

Раніше Ющенко виступав за закриття збиткових шахт на Донеччині.

УНІАН, Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування