Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бронежилет політреформи почали перевіряти на міцність

Четвер, 18 січня 2007, 17:45

Конституційний Суд відклав до 30 січня розгляд конституційності заборони для КС переглядати зміни до Конституції, які набули чинності.

Про це заявив головуючий на засіданні КС суддя Іван Домбровський, повідомляють Українські новини.

На засіданні в четвер КС заслухав виступ представника депутатської групи, що внесла подання, Михайла Поживанова і представника Верховної Ради Юрія Мирошниченка.

Основні перипетії засідання розгорнулися щодо того, чи має КС право здійснювати контроль законодавчих актів, що змінюють Конституцію, після їхнього ухвалення.

Так, представник президента Володимир Шаповал заявив, що КС мають право оцінювати процедуру ухвалення таких актів на відповідність Конституції.

У той же час представник Верховної Ради Анатолій Селиванов вважає, що КС не має права оцінювати відповідність процедури ухвалення політичних актів, таких як зміни Конституції або відставка Кабміну.

Селиванов навів як приклад Росію, де КС не має права давати оцінку на відповідність Конституції актів політичного характеру.

Як відомо, подання про відповідність закону про внесення змін у закон про Конституційний Суд внесли 47 депутатів Верховної Ради.

Цей закон припускає, що юрисдикція КС не поширюється на закони про внесення змін у Конституцію, що вже вступили в силу.

У серпні 2006 року Верховна Рада заборонила Конституційному Суду переглядати зміни в Конституцію, внесені парламентом 8 грудня 2004 року, згідно з якими Україна перейшла на парламентсько-президентську форму правління.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: