Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз погрожує замінити Ющенка, якого підставили

Субота, 20 січня 2007, 11:06

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає вето президента на закон про Кабінет міністрів, надуманим, оскільки для цього не існує реальних причин.

Про це він заявив на зустрічі з представниками органів місцевої виконавчої влади та депутатами в Чернівецькій області.

"Вето президента надумане, і ті, хто готував його, перш за все, підставляли і компрометували президента", - сказав Мороз.

Водночас він визнав, що у прийнятому парламентом законі існують певні технічні проблеми під час його підготовки, на які і було вказано, однак це не мало стати підставою для накладання вето на закон про Кабмін.

Крім цього, Мороз підкреслив, що у прийнятому парламентом законі "в жодному разі не зменшуються повноваження президента". "Однак дуже важко комусь ділитися своїми повноваженнями і тому я це розумію", - сказав голова ВР.

Він також нагадав, що надіслав два листи Ющенку, один з яких підписав у п’ятницю, про те, щоб президент все-таки підписав закон про Кабмін. "В іншому випадку я повідомляю главі держави, у визначений термін, як голова ВР, я поставлю свій підпис під законом", - сказав Мороз.

Він також зазначив, що Україна вже ніколи більше не повернеться до суто президентської форми правління і з часом опора держави буде формуватися на місцевому самоврядуванні.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування