Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПРЕЗИДЕНТА НАТЯКАЮТЬ, ЩО В ЮЩЕНКА Є ЗБРОЯ ПРОТИ МОРОЗА

Понеділок, 22 січня 2007, 17:11

Президент Віктор Ющенко може оскаржити в Конституційному Суді весь закон про Кабмін, а не конкретні норми, якщо він буде підписаний, незважаючи на повторне вето президента.

Про це повідомив перший заступник глави секретаріату президента Арсеній Яценюк у понеділок на брифінгу.

"Якщо пропозиція президента не буде врахована і не буде розглянута в сесійній залі Верховної Ради, і Закон оприлюднять без відповідних процедур, тоді є підстави думати, що конституційне представлення президента може містити положення про визнання в цілому закону про Кабмін неконституційним", - сказав Яценюк.

Він також відзначив, що якщо в порушення конституційних процедур пропозиції президента не будуть розглянуті в парламенті, Україна не одержить конституційного, правомочного й ефективного закону.

"Вона одержить закон, але дещо в іншій іпостасі, в іншій редакції, ніж пропонувалося кілька тижнів тому трьома вищими посадовими особами, які проводили в цьому залі спільну прес-конференцію", - додав він.

Яценюк також підкреслив, що в понеділок Ющенко направив лист спікеру Олександру Морозу, у якому просить внести закон про Кабмін на повторний розгляд парламенту.

Яценюк також підкреслив, що рішення президента про повторне вето "знаходиться в чіткій юридичній площині".

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Олександр Мороз у понеділок доручив парламентському Комітету з питань державного будівництва провести термінове засідання, на якому проаналізувати правову основу для введення в чинність закону про Кабмін.

Відповідне доручення направлено голові комітету Віктору Тихонову.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування