Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-"нашоукраїнець" намагається нацькувати Балогу на депутатів

Понеділок, 22 січня 2007, 17:28

Затвердження законопроекту про внесення змін до Конституції щодо реформування місцевого самоврядування призведе до дострокових виборів у місцеві органи влади.

Таку думку на прес-конференції у Львові висловив лідер руху "Європейська платформа для України" Микола Катеринчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На наступну сесію парламенту буде винесено для затвердження законопроект про внесення змін до Конституції. Для його затвердження знадобиться 300 голосів", - зазначив депутат.

"У випадку позитивного голосування це остаточно закріпить за Партією регіонів можливість побудувати вертикалі виконавчої влади без будь-яких противаг", - додав він.

На думку Катеринчука, слідом за цим пройдуть позачергові вибори в місцеві ради.

"До цього треба готуватися, і я думаю, що всі політичні сили це розуміють і починають проводити переговори", - сказав депутат.

Він вважає, що ці зміни призведуть до обмеження повноважень президента, тому "секретаріат президента повинен сьогодні демонструвати стратегію на те, щоб не допустити цих змін і перейти до наступальної тактики по поновленню своїх повноважень".

На думку Катеринчука, згаданий законопроект є кон'юнктурним: "У ньому декларуються адміністративні права в регіонах, а фінансові права усі залишаються в центрі".

"Це є головним недоліком цього законопроекту, тому я думаю, що "Наша Україна" буде закликати БЮТ і інші фракції не голосувати за цей законопроект", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: