Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якби не януковичі, Лавриновичу нічим було б зайнятись

Вівторок, 23 січня 2007, 11:12

Минулого року загальна кількість запитів і звернень депутатів Верховної Ради до Міністерства юстиції зменшилася вдвічі.

Про це з посиланням на прес-службу Мін'юсту повідомляє у вівторок "Газета по-київськи".

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, на активність депутатів по запитах у міністерство, зокрема, вплинули парламентські вибори-2006, про що свідчить статистика за минулий рік.

Якщо у попередні роки в Мін'юст щорічно надходило від 1 до 1,5 тис. запитів народних обранців, то у 2006 році загальна кількість запитів і звернень депутатів зменшилася до 576.

Лавринович також звернув увагу на те, що змінилася структура депутатських запитів.

Якщо у попередні роки депутати піднімали питання про невиконання рішень судів, а також зверталися за роз'ясненням законодавства, то у 2006 році до 80% звернень депутатів складали переадресування звернень громадян.

У цілому запити і звернення депутатів 2006 року стосувалися питань діяльності судової системи, а саме: оскарження рішень судів, скарги на бездіяльність суддів і Державної виконавчої служби.

Найбільш активними протягом 2006 року, за даними Мін'юсту, були депутати від фракції Партії регіонів (у парламенті минулого скликання – "Регіони України"). На їхню долю приходиться 30,5% запитів.

Від БЮТ у Мін'юст торік було спрямовано 25,5% загальної кількості запитів.

Від "Нашої України" – 19%, Компартії – 12%, СПУ – 8% запитів у міністерство.

Інші запити припадають на депутатів інших партій і блоків, що були представлені в парламенті попереднього скликання, відзначили в Мін'юсті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування