Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Україну у війну з ЄС вступили дві країни

Вівторок, 23 січня 2007, 11:54

Польща і Швеція намагалися добитися європейської перспективи для України в ухваленому в понеділок Радою міністрів закордонних справ країн-членів ЄС мандаті для Єврокомісії на проведення переговорів з Україною щодо нової посиленої угоди.

Про це пише бельгійська газета "Le Soir" у статті під назвою "Прочинити двері, залишаючи їх закритими", повідомляє УНІАН.

"Більшість абсолютно не бажала, щоб цей мандат, який має юридичну силу, враховував європейські прагнення України. Швеція та Польща, які дуже схвально ставляться до майбутнього приєднання України, чинили спротив", - зазначається в статті.

"Як прочинити двері, залишаючи їх закритими? 27 міністрів продемонстрували, що для дипломатії законів фізики не існує", - продовжує видання.

Газета робить висновок, що ставлення до України, яке було продемонстроване, в тому числі й рішенням Ради міністрів закордонних справ ЄС, свідчить про те, що ЄС не може більше розширятися без проведення інституційних реформ, але ці реформи дуже важко реалізувати.

Як відомо, 22 січня Рада міністрів закордонних справ ЄС ухвалила висновки, які стосуються переговорів з Україною про підписання нової посиленої угоди.

Реклама:

У документі зазначається, що нова посилена угода не повинна передбачати ніякого майбутнього розвитку двосторонніх відносин.

Це означатиме, що в угоді, з одного боку, не буде положення про можливість членства України в ЄС, але, з іншого боку - не буде й положення про неможливість такого членства.

Разом із тим, у документі наголошується, що ЄС визнав європейські прагнення України ще у 2005 році.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування