Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз пробує переконати журналістів, що його не так зрозуміли про "темники"

П'ятниця, 26 січня 2007, 11:37

Висловлювання Олександра Мороза щодо порівняння українських та російських телепрограм новин, отримали невірну інтерпретацію у засобах масової інформації.

Таке роз’яснення поширила у п’ятницю прес-служба Верховної Ради.

Прес-служба вказує, що слова Мороза були вирвані із контексту.

Говорячи про російські ЗМІ та оцінюючи їхній професійний рівень, Голова парламенту зовсім не проводив паралелей між загальним рівнем розвитку української та російської журналістики, наголошується в повідомленні.

Далі прес-служба наводить повну цитату Мороза: "Немає сенсу порівнювати рівень розвитку свободи слова в Україні та в Росії. Всі бачать, що широке використання прямих ефірів, зіткнення різних точок зору, детальне висвітлення політичних процесів вигідно вирізняють українські ЗМІ, і телебачення зокрема, не тільки від російських, але й від більшості європейських. Це досягнення всієї української журналістської спільноти".

"Саме на свободі слова в Україні і базується вся будівля української демократії. Без збереження цих досягнень, переконаний, розвиток української держави неможливий", - сказав спікер.

"Разом з тим вважаю, що українське телебачення ще далеке від цілком можливих для досягнення сьогодні професійних стандартів роботи. Думаю, що ще декілька років стабільного розвитку інформаційного ринку – і якість роботи наших ЗМІ буде нітрохи не менш високою, ніж у сусідніх країнах. Думаю також, ніколи не можна соромитися того, чому можна навчитися у сусідів, - і не на своїх помилках, а на чужих", - зауважив Мороз.

У той же час відомий російський журналіст Сергій Кисельов в інтерв'ю газеті "Дело" заявив, що "категорично не згоден" з думкою Мороза, що українській журналістиці потрібно брати приклад з російської.

"Навпаки, зараз, українська журналістика випереджає російську.... Я так розумію, що за час, що пройшов з "помаранчевої" революції, українська журналістика зробила колосальний стрибок у розумінні цінностей професії", - заявив Кисельов.

"Я вважаю, що до журналістів можна висувати претензії тоді, коли вони передають недостовірну інформацію, коли вони спотворюють факти. За це треба бити по руках — коли журналіст пересмикує, повідомляє не всю інформацію або спотворює її", - вважає журналіст.

"Але, якщо журналіст робить репортаж, який неприємний, не влаштовує і не є комплементарним до якоїсь політичної фракції або фігури, — тоді вибачите, журналісти не наймалися в глашатаї влади. Те, що зараз роблять російські журналісти — це саме і можна назвати "начальству з***цю вилизують" — зовні і зсередини. У деяких вже і язики виросли як у мурахоїдів", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування