Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецкого не втрачають надії, що люди будуть платити

П'ятниця, 26 січня 2007, 13:31

Київська влада очікує, що рівень проплат за житлово-комунальні послуги за новими тарифами у січні складе 63-65%.

"Такий рівень проплат був зафіксований після підвищення тарифів в інших регіонах країни", заявив у п'ятницю на розширеному засіданні колегії Київської міськадміністрації перший заступник глави КДМА Анатолій Голубченко.

"Хоча нам прогнозували 40-30%, але прогнози песимістів не завжди збуваються", відзначив перший віце-мер.

Він також відзначив, що ЖКГ послуги за грудень оплатили вже 46% киян.

За його словами, на сьогоднішній день сума оплати за житлово-комунальні послуги без лічильників склала 81 млн. грн, і по лічильниках - 26 млн. грн. Тобто загальна сума склала 107 млн. грн, відзначив представник мерії.

"І хоча ми, безумовно, повну суму не зберемо, але ті прогнози, коли нам говорили про кризу платежів, що ніхто платити не буде - це байки тих, хто хотів за принципом, чим гірше, тим краще", відзначив Голубченко.

Він також відзначив, що на сьогоднішній день "є дуже гострі питання з проплатою за газ".

На думку Голубченко, ще одною причиною затримки платежів є те, що квитанції на оплату жилкомпослуг були доставлені киянам після 10-12 січня.

Разом з тим, на його думку, у лютому ситуація з проплатою жилкомпослуг у столиці покращиться.

Голубченко також заявив, що столична влада не збираються ні виселяти, ні "відрізати" від послуг ЖКГ киян, які не заплатили за новими тарифами. Але обмовився, що якщо відключати від послуг будуть комерційні структури, то київська влада до цього не має ніякого стосунку.

Перший віце-мер підкреслив, що і надалі планує проводити роз'яснювальну роботу серед киян і переконувати платити за новими тарифами. Він пообіцяв з'ясувати причини, з яких жителі відмовляються від оплати комунальних послуг.

Раніше київська влада офіційно не повідомляла про рівень проплат послуг ЖКГ. Разом з тим, ЗМІ переповнені заявами киян, які відмовляються платити за новими розцінками ЖКГ.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування