Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зробив директору СОТ "несподівану" пропозицію

П'ятниця, 26 січня 2007, 15:45

Генеральний директор СОТ Паскаль Ламі може підписати угоду про вступ України до СОТ в цьому році на українській землі.

З такою пропозицією звернувся до нього під час зустрічі в Давосі прем'єр Віктор Янукович, повідомляє сайт Кабміну.

"Я запрошую вас в Україну на історичну подію - вступ України до СОТ", - сказав український прем'єр.

Під час зустрічі з Ламі Янукович заявив, що уряд України на фінішній прямій щодо підготовки всіх необхідних документів для вступу України до СОТ.

"Нашому уряду і коаліції вдалося консолідувати суспільство і народних депутатів навколо ідеї вступу до СОТ. Залишився останній крок для досягнення фінальної мети", - заявив Янукович, підкресливши, що після вступу в СОТ Україна має намір створити зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

"Питання - у термінах вступу (до СОТ). Ми їх бачимо в першому півріччі 2007 року", - сказав Янукович в інтерв'ю журналістам.

Прем'єр відзначив, що Україні залишилося врегулювати: питання у відносинах зі Сполученими Штатами Америки, дотації агропромисловому комплексу і врегулювання "так званого боргу Киргизії".

Янукович сказав, що у відносинах зі США на порядку денному стоять два питання - імпорту в Україну м'яса, а також експорту з України зерна.

У свою чергу Паскаль Ламі зазначив, що Україна є пріоритетною країною серед країн-кандидатів для Світової Організації Торгівлі.

Ламі підкреслив, що Україні треба вирішити ще декілька невеликих питань.

"Я не бачу серйозних проблем, які б могли затягнути процес вступу. Ті, що залишилися, є незначними", - заявив Паскаль Ламі, підкресливши, що СОТ зацікавлена якнайшвидше завершити процес вступу України до цієї організації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування