Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко вирішив не зв’язуватись з "Нашою Україною"

Понеділок, 29 січня 2007, 12:21

Українська народна партія не вступатиме в конфедерацію політичних партій "Європейська Україна".

Про це в прямому ефірі телеканалу 1+1 повідомив лідер УНП Юрій Костенко, передає прес-служба УНП.

"Українська народна партія не бере участі у переговорах щодо створення конфедерації політичних партій з попередньою назвою "Європейська Україна", а вже півроку працює над створенням блоку правих політичних партій з робочою назвою "Українська правиця", - заявив Костенко.

Він наголосив, що УНП готуватиметься до наступних виборів саме у складі правиці. Що ж до можливого об’єднання майбутньої правоцентристської політичної сили та конфедерації, то наразі лідер УНП такої можливості не бачить.

"Попередньо важко говорити, якою буде конфедерація. Можливо це буде трансформація НСНУ в іншу партію. Коли вони вже визначаться зі своєю позицією – це буде ліберальна політична сила, чи центристська, - можна говорити про інші альянси, але ми їх не бачимо, принаймні, до наступних виборів", - сказав він.

"Нас цікавить лише одне питання – чи ця політична сила буде здатна протидіяти антикризовій коаліції у її намірах згорнути все українське у Незалежній українській державі", – зауважив Костенко.

Він також наголосив, що НСНУ не здатна протидіяти антикризовій коаліції. Прикладом цього лідер УНП назвав подолання вето президента на закон про Кабмін.

Відповідаючи на питання, чи має "Європейська Україна" замінити у політичному просторі назву "Наша Україна", лідер УНП наголосив, що це "тактичні маневри "Нашої України", яка при стрімкій втраті свого рейтингу намагається у такий спосіб пригальмувати об’єктивні процеси, які сьогодні відбуваються".

Дивним для Костенка залишається і слово "європейська" у назві майбутньої конфедерації, оскільки під час останніх виборів "про євроінтеграцію та членство України в НАТО як передумову демократичних процесів в Україні говорила лише УНП".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: