Цушко прийшов у гості до Медведька, щоб закласти традицію

Вівторок, 30 січня 2007, 10:13

Генпрокуратура має намір наприкінці лютого провести спільну колегію з Міністерством внутрішніх справ.

Про це під час своєї доповіді на колегії ГПУ у вівторок повідомив генпрокурор Олександр Медведько.

"Враховуючи кадрові зміни, які відбулися в МВС, розглядається пропозиція щодо проведення засідання колегій двох відомств із запрошенням прокурорів і начальників обласних управлінь внутрішніх справ", - сказав він, додавши, що вже попередньо домовився "з Василем Петровичем (Цушком)" про те, що колегію буде проведено наприкінці лютого.

Також Медведько закликав "відновити практику" щодо запрошення на колегію ГПУ керівників інших правоохоронних органів, і навпаки.

"Як на мене, такі традиційні форми координації себе виправдовують і дозволяють швидко та ефективно вирішувати нагальні проблеми"

За словами Медведька, найближчим часом Верховна Рада може ухвалити закон щодо передачі функцій досудового слідства від Генпрокуратури до МВС, тому він висловив бажання "обговорити це питання з колегами з МВС, щоб ця передача негативно не позначилася на рівні розкриття злочинів проти особи та на якості досудового слідства".

Також генпрокурор зазначив, що вважає одним з головних досягнення діяльності ГПУ у минулому році збереження незалежного статусу прокуратури та "рівновіддаленість від усіх політичних сил" під час гострої політичної боротьби між ними.

На засіданні колегії ГПУ присутній міністр внутрішніх справ Василь Цушко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування