Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін не підтвердив переговори з Газпромом про повернення до старого

Середа, 31 січня 2007, 09:45

Жодної офіційної інформації про переговори Кабміну з "Газпромом" щодо повернення до старих схем розрахунку за транзит газу на цьому етапі немає.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на прес-службу віце-прем’єра Андрія Клюєва.

Напередодні видання Комерсант поширило інформацію про переговори уряду з російським "Газпромом" щодо повернення до газових угод 2002-2004 років, посилаючись на виступ Клюєва на економічному форумі у Брюсселі.

У прес-службі віце-прем’єра сам факт таких переговорів не підтвердили, однак і не спростували. Але зауважили, що стаття з’явилася ще до відбуття Клюєва у Брюссель.

Експерти і раніше припускали, що уряд Януковича може запропонувати Росії поновити розрахунок за транзит газом, а не грошима.

Так політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що такі переговори в майбутньому можливі.

За його словами, повернення до старих схем розрахунків є рішенням політичним і тягне за собою перегляд схем постачання, тобто співпраці з "РосУкрЕнерго", а також перегляд ціни.

Однак, щодо ціни "позиція Газпрому на сьогодні однозначна, вони будуть зберігати ціну 230 і можливі преференції лише найближчим союзникам, таким як Білорусь".

Водночас екс-голова підкомітету Верховної Ради з питань газової промисловості Олекса Гудима виключив можливість повернення до старої схеми розрахунків. За словами Гудими, заяви Клюєва можна трактувати як "дешевий популізм".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування