Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ненароджене дитя демократів уже вважають мертвим

Середа, 31 січня 2007, 10:53

Конфедерація "Європейська Україна" може бути створена, але нової якості в українську політику не принесе.

Таку думку в інтерв'ю "Известиям в Украине" висловив один з лідерів "Пори" Владислав Каськів, який веде консультації з об'єднання в конфедерацію.

"У якійсь мірі її (конфедерацію) можна назвати мертвонародженою дитиною, але це є не наслідком, а причиною", - зазначив Каськів.

"Справа не в політиках і не в суб'єктивних обставинах української політики, а в тому, що завжди, на жаль, форма заміняє зміст процесу", - пояснив він.

На питання, до кого ближче "Пора", до "Української правиці" чи до "Народної самооборони" Юрія Луценка, Каськів відповів: "Зараз час не оборонятися, а наступати. І вже точно не час боротися проти когось".

"Зараз не час барабанити. Поки не буде сформульована ідея наступу - заради чого барабанити?", - додав він.

"Припустимо, нам знову вдасться вивести людей на вулиці. Припустимо, ми переможемо. Але якщо в нас немає плану дій, то ми повернемося до того, з чого почали", - вважає Каськів.

На його думку, "повинна бути сформульована місія, яка об'єднає під свої прапори політичні партії, громадські рухи і простих людей".

"І тоді всі підуть не за вождем, а за ідеєю. Україна вже давно вагітна реформами, але в нас все нікому прийняти пологи", - вважає один з лідерів "Пори".

За його словами, у процесі консультацій існують дві позиції: створення чіткого плану реформ і створення конфедерації для боротьби з реваншем або антидемократичним режимом.

Каськів повідомив, що вже провів "низку консультацій з реальними реформаторами, які безпосередньо проводили реформи у Східній Європі".

Він наголосив, що без плану реформ "Пора" не братиме участь ні в яких об'єднаннях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...