Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НЕ ВСІ БЮТІВЦІ ДОПОМОЖУТЬ ЯНУКОВИЧАМ ПІДКЛАСТИ СВИНЮ ЮЩЕНКУ

Вівторок, 9 січня 2007, 09:28

Фракція Блоку Юлії Тимошенко ухвалила рішення долучитися до антикризової коаліції у подоланні вето президента на зміни до земельного кодексу щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення.

Про це журналістам повідомив член БЮТ, колишній аграрний віце-прем’єр Іван Кириленко.

"Фракція щойно ухвалила рішення долати вето президента, і це не тому, що ми проти продажу землі, це тому, що ми за цивілізований ринок землі", - сказав він.

За словами Кириленка, зараз усі питання, пов’язані з землею на селі, вирішуються неринковими методами, "за тіньовими схемами".

Таким чином, зазначив він, ринок існує "не завдяки чинним законам, а всупереч їм".

На його думку, перш за все треба ухвалити базовий закон про землю, щоб уже з 2008 року почав працювати цивілізований ринок землі.

Кириленко також зазначив, що було б добре зробити це раніше, але з огляду на необхідність ухвалення великої кількості підзаконних актів і проведення відповідної підготовки кадрів, навряд чи це вдасться зробити.

Водночас член БЮТ Андрій Шевченко припустив, що за подолання вето голосуватиме не вся фракція БЮТ.

За його словами, на засіданні фракції БЮТ у вівторок відбулася "непроста дискусія" з цього питання, в результаті якої більшістю голосів було ухвалено рішення про голосування за подолання вето президента.

Водночас, за словами Шевченка, не всі депутати погодились з цим рішенням і близько 10 з них голосуватимуть проти скасування вето або утримуються.

"Особисто я не буду голосувати", - сказав він. Водночас депутат зазначив, що така позиція деяких членів БЮТ не вплине на результат голосування, "і необхідних 50 депутатів коаліція добере".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування