Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка не отруїли фореллю, бо її їв і Червоненко

Четвер, 1 лютого 2007, 12:22

Голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко виключає можливість отруєння президента Віктора Ющенка на дачі одного з керівників "Фокстроту".

Про це йдеться в заяві Червоненка у зв`язку з інтерв`ю Смешка газеті "Факты и комментарии".

Він розповів, що на всіх незапланованих і непідготовлених зустрічах сам куштував їжу, яка подавалася Ющенкові.

"Візит до керівництва "Фокстроту" був ініційований Івченком і був для нас досить несподіваним. Оскільки багатьох присутніх ми не знали, я за заведеним порядком їв те ж, що і Віктор Андрійович", - розповів Червоненко.

"Дійсно, порція форелі була подана окремо на його прохання. І про те, що він попросить саме цю страву, ніхто наперед знати не міг. Щоб моє прагнення страхувати Ющенка не виглядало нав`язливим і не впадало у вічі, я жартома попросив його відрізати і мені шматок", - розповів він.

За його словами, Ющенко поділився фореллю з ним і ще з кимось.

Губернатор підкреслив, що ця ситуація викладена в його офіційних свідченнях Генеральній прокуратурі 15 червня 2005 року.

"Отже, версія про отруєння за півтори години до приїзду на дачу до Сацюка, на мій погляд, абсурдна", - підкреслив він.

Крім того, за його словами, інформація Смешка про відсутність вказівок і побажань щодо обмеження кола присутніх із сторони гостей на вечері у колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка необ`єктивна.

"Якби це було так, то я дізнався б про зустріч, що готується. І Ющенко не віддав би наказ зняти на певний час всі системи охорони", - розповів Червоненко.

Як відомо, колишній голова СБУ Ігор Смешко в інтерв`ю газеті "Факты и комментарии" від 27 січня заявив про можливе отруєння Ющенка на дачі одного з керівників "Фокстроту".

"У свою чергу прес-служба групи компаній "Фокстрот" заявила, що його керівники не мають стосунку до дачі, на якій могли отруїти Ющенка.

Олег Головін, якого деякі вітчизняні ЗМІ пов`язують з компанією "Фокстрот", "ніколи не був ні засновником, ні керівником ТОВ "Фокстрот", і всі згадки про його причетність до "керівників фірми "Фокстрот" є неправдивими", заявили у прес-службі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування