Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доки Бойко обіцяє, літаки не літають

Четвер, 1 лютого 2007, 17:01

Дві авіакомпанії України призупинили польоти по внутрішніх рейсах через підвищення вартості авіапального.

Зокрема, "Українські Середземноморські авіалінії" (МАУ) з четверга припинили рейс Київ-Сімферополь, а з 8 лютого обіцяють припинити перельоти Київ-Харків, повідомляє "5 канал".

Також через недостачу пального кілька рейсів по Україні вже скасувала компанія "Аеросвіт".

У той же час, як повідомляє Ліга, нарада з питань постачання палива авіакомпаній-перевізників "Аеросвіт" та МАУ, а також представників постачальників авіапалива затягується.

За словами прес-секретаря "Міжнародних авіаліній України" Євгенії Сацької, результат переговорів невідомий.

"Поки його немає. Більш того, якщо позавчора на переговори з'явилися представники ТОВ "ЛУК-Авіа Ойл" і не прийшло ЗАТ СП "Кребо" (обидві компанії - постачальники палива в Борисполі -УП), то сьогодні навпаки - прийшли "Кребо" і не прийшли представники "ЛУК-Авіа Ойла". Але переговори тривають. І коли вони закінчаться - важко сказати", - відзначила Сацька.

У середу минув термін дії контрактів на постачання палива, а домовленість про нові ціни на пальне не була досягнута.

Постачальники мають намір підняти ціни на пальне на 20-25%, тоді як авіакомпанії готові оскаржувати підвищення цін у суді і заявили про можливості припинення польотів з 1 лютого.

За словами міністра палива й енергетики Юрія Бойко, конфлікт між авіаперевізниками і компаніями-постачальниками авіаційного палива виник через несвоєчасне відшкодування ПДВ постачальникам авіапалива.

При цьому він відзначив, що постачальники палива підвищували ціну на пальне не на 40%, як заявляють представники авіакомпаній, а на розмір ПДВ.

Як повідомив Бойко, посилаючись на ТОВ "ЛУК-Авіа Ойл", заборгованість з ПДВ перед паливними компаніями складає 39 мільйонів гривень.

Міністр обіцяє, що постачальникам повернуть борг, і вони виконають свої зобов'язання з постачання гасу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування